Pinto-Araber / Avlsmål og stambogsføring

Registrering af Pinto Arabere
 

§1 Avlsmål

Avlsmålet er heste/ ponyer, der har så stor lighed med den rene fuldblodsaraber som muligt, men med broget farve.


§2 Stambogsføring

Registrering og stambogsføring varetages af Seges, Heste. Der kræves tre led i stamtavlen som forudsætning for, at en hest kan indføres i stambogen. Heste med mangler i afstamningen kan indføres i et bilag til stambogen, kaldet forregister. Videncentret står for udstedelse af hestepas.
For at en hest/ pony kan registreres som pinto araber i klasse 1, 2 og 3, skal den opfylde kravet om, at den skal den være af mindst 50 % dokumenteret ox-araber blod, og være broget.
Ensfarvede heste, som opfylder kravet om mindst 50 % ox-araber blod, kan registreres hvis mindst en af forældrene er broget og kåret i Dansk Pinto Forening
Med dokumenteret arabisk blod menes der, at blodet skal være fra fuldblodsarabere registreret i DSAH (eller anden EAHO accepteret forbund).
Hopper, hingste, vallakker samt føl kan optages.
Definitionen af, hvornår en hest er broget følger Dansk Pintoforenings regelsæt.


 §3 Struktur

Pinto araber er et avlsprogram i Dansk Pinto Forening. Pinto araber avlsprogrammet forpligter sig til at overholde hovedforeningens fastlagte principper og regler for kåring og EU godkendelse, samt forpligter sig til at ville samarbejde.
Der laves et pinto araber udvalg, som står for at arrangere shows osv. Der afsættes plads i klubbladet til pinto araber avlsprogrammet.
Pinto araber showet kan afholdes særskilt eller sammen med de øvrige aktiviteter i Dansk Pinto Forening.
Der vælges dommere der af bestyrelsen findes velegnet til bedømmelse.
Der afholdes mindst et show årligt.Udskriftsvenlig PDF fil i link herunder

.
.
.
.
.
Dansk Pinto Forening