Barok-Pinto / Avlsbeskrivelse og stambogsføring

Racebeskrivelse og stambogsføring Barok-Pinto

 

§ 1:
Avlsmål
En storrammet harmonisk let til mellemsvær broget brugshest, med Frieser præg. Passende dybde og bredde. Kraftig pandelok, man, hale, og hovskæg. Hovedet ønskes af medium længde, gerne ædelt, med lige eller konkav næseryg samt god ganachefrihed. Øjnene er store og udtryksfulde. Ørerne er forholdsvis små, med ørespidser der bøjer lidt imod hinanden. Velrejst front med muskuløs og hvælvet hals. Bagparten ønskes muskuløs, og let hældende. Et stærkt og korrekt fundament, med stærke hove. Bevægelsen skal være elastisk og fremgribende, med gode knæ og haseaktioner, og særdeles god indundergriben.
Størrelser:
2 og 3 års hingste med et stangmål på minimum 155 cm
4 års og ældre hingste med et stangmål på minimum 160 cm Hopper med et stangmål på minimum 155 cm
Farve: Broget
 
§ 2:
Stambogsføring Seges, Heste, der er Landsudvalgets sekretariat varetager registrering, stambogsføring, identifikation og obligatorisk chipmærkning m.m. efter gældende regler.
Mærkning med mikrochip foretages af Seges, Hestes autoriserede identitetsmærkere eller dyrlæger. Der kræves tre led i stamtavlen som forudsætning for, at en hest kan indføres i stambogen. Heste med mangler i afstamningen kan indføres i et bilag til stambogen, kaldet forregister.
Der må ikke forekomme forskelsbehandling af opdrætterne.
For at en hest kan registreres i barokpinto avlsprogrammet klasse 1, skal den opfylde kravet om, at den skal være af mindst 50 % dokumenteret frieser blod, og være broget.
Ensfarvede hopper og vallakker, som opfylder kravet om mindst 50 % frieser blod, registreres i klasse 2. Denne klasse gør sig kun gældende for heste med mindst én broget forælder og dokumenteret 3 leddet Barokpinto afstamning Klasse 1: minimum 50 % frieserblod og broget Klasse 2: minimum 50 % frieserblod og minimum en broget forælder
Med dokumenteret frieserblod menes der, alle frieserhingste og hopper som er registreret i et EU godkendt forbund, med minimum 3 led i afstamningen.
Frieserhingste skal være avlsgodkendte.
Hopper, hingste, samt føl kan optages.
Definitionen af, hvornår en hest er broget: Den skal have store tydelige aftegn/markeringer på sin krop, her er hoved og ben undtaget. Disse hvide og farvede kropshår er samlede i store, velafgrænsede felter. En hest hvor begge forældre er ensfarvede, skal have min. 2 hvide ikke sammenhængende usymmetriske pletter på min. 100 mm . i diameter pr stk. på kropspartierne. Sokker og blis medregnes ikke.
En hest som ikke er tydeligt broget med hel/delvis godkendt pintoafstamning skal have en plet på min. 45 mm i diameter på kropsstykkerne, her medregnes ikke eventuelle sokker og blis.
 
§ 3:
Struktur Barokpinto kåres Dansk Pinto Forening. Der laves et barokpinto udvalg, som står for at arrangere kåringer osv.
Der afsættes plads i klubbladet til barokpinto Barokpinto kåringer kan afholdes særskilt eller sammen med de øvrige aktiviteter i Dansk Pinto Forening.
Der vælges dommere der af Dansk Pinto Forenings bestyrelse, i samråd med Barokpinto udvalget findes velegnet til bedømmelse
Der afholdes mindst én kåring årligt. At en hest er godkendt til avl i Barokpinto avlsprogram er ikke ensbetydende med, at den er godkendt i Dansk Pinto Forenings andre avlsprogrammer.
Det er op til ejer at undersøge, hvad regler der er gældende, hvis der ønsket at avle anden type Pinto end BarokpintoUdskriftsvenlig PDF fil i link herunder

.
.
.
.
.
Dansk Pinto Forening